Ja! Natuur(lijk) in de badkamer

add-plants-your-bathroom-decorDe Nederlandse badkamers zijn over het algemeen vrij klein. Vaak zijn ze niet groter dan slechts enkele vierkant meters. Dit wil niet zeggen dat er niets mee te beginnen valt. Als je de natuur in je badkamer toelaat, wordt het ook daar heerlijk vertoeven.

Wellness center

De badkamer is tegenwoordig niet alleen de functionele ruimte in je huis waar je enkel komt om je te douchen of te baden. De badkamer heeft inmiddels een nieuwe functie gekregen. De badkamer wordt steeds meer gezien als een ontspanningsruimte. Even ongestoord uitrusten onder een ontspannende douche of in een heerlijk ligbad. Even weg van alle dagelijkse drukte, even tijd voor jezelf.

“Rust, ruimte en licht. Dat zijn de ingredi├źnten die ons helpen ontspannen. Hiervoor heb je helemaal geen grote badkamer nodig.”

Haal de natuur binnen

Waar gaan we heen als het ons allemaal te veel wordt? Even naar buiten, weg van alles de natuur in. De aanwezigheid van de natuur en natuurlijke materialen helpen ons te ontspannen.

267290_badkamer-8

Een badmatje van mos

Als er daglicht in de badkamer binnenvalt, zet dan eens een paar mooie planten in de badkamer. Varens houden bijvoorbeeld van een hoge luchtvochtigheid, maar er zijn nog tal van andere planten die van een hoge luchtvochtigheid en schaduw houden.

Behalve planten, kan ook gedacht worden aan de verschillende toegepaste materialen. Wat denk je bijvoorbeeld van een kurkvloer? Geen koude voeten meer in de winter.

Accessoires van natuurlijke materialen mogen natuurlijk ook niet vergeten worden. Bamboehanddoeken of een badmatje van mos zijn misschien ook wel leuke idee├źn.

Tags: ,

Reacties zijn gesloten.