Spelen met kleuren in de badkamer

badkamermeubel-op-maat-610x250Kleuren zijn belangrijk in ons leven. Kleuren beïnvloeden onze geest, emoties en onze gedragspatronen. Kleuren kunnen ons helpen te ontspannen en zijn daarom ook belangrijk voor onze badkamer.

We zijn allemaal verschillend

De ene persoon is de andere niet, en kleuren kunnen op verschillende personen op een verschillende wijze ervaren worden. Persoonlijke ervaringen en de cultuur waar je vandaan komt hebben hier veel mee te maken. Toch zijn er een aantal algemene richtlijnen die je kunnen helpen bij het kiezen van de juiste kleuren voor jouw badkamer:

  • De zachte pastelkleuren hebben over het algemeen een rustgevende invloed en zorgen voor extra licht in de badkamer.
  • Koele kleuren maken een ruimte optisch groter. Voor een kleine badkamer kun je dus het beste een koele pastelkleur kiezen, bijvoorbeeld blauw.
  • Toepassen van verschillende schakeringen van dezelfde kleur geeft een indruk van rust en harmonie.

Let op: kleuren staan niet op zichzelf!

kleur

De indruk die je van een kleur ontvangt, kan in verschillende situaties verschillend zijn. Hoe wij een kleur ervaren is onder andere afhankelijk van:

  • De hoeveelheid licht in een ruimte
  • Type licht in de ruimte. Daglicht, kunstlicht, koel of warm licht.
  • De ondergrond en oppervlaktestructuur.
  • De grootte van het oppervlak.
  • De aanwezigheid van andere kleuren

Wat betreft jouw badkamer…

Neem voorgaande tips in overweging en kies voor je badkamer een basiskleur waar jij je goed bij voelt. Dit is zeker het geval als je de badkamer wilt betegelen, want tegels vervang je niet snel. Verf je de muren, dan kun je makkelijker experimenteren. Als het je niet bevalt, kun je de muren altijd weer overschilderen.

Er zijn op het internet ook tools te vinden, waarbij je een foto van je kamer of badkamer kunt uploaden, zodat je met verschillende kleuren kunt uit proberen. Let wel dat de kleuren op je beeldscherm in werkelijkheid toch enigszins verschillen.

Tags: , ,

Reacties zijn gesloten.